Klimaat

Wij hebben de ambitie om van Kapelle een duurzame, energie-neutrale gemeente te maken. Daar moeten we stappen voor blijven zetten. We blijven belangrijke klimaatdoestellingen hoog op de agenda zetten. Daarin stellen we concrete doelen ten aanzien van de verduurzaming van woningen, bedrijven(terreinen), (overheids-)gebouwen en onderwijs- en zorginstellingen.

Voor de PvdA in de gemeente Kapelle betekent dit voor de komende raadsperiode:

  • Bij aanbestedingen, kaveluitgifte en bestemmingsplannen nemen we duurzaamheid en energie(voorziening) op als eis. Net als het gebruik van energiebesparende maatregelen bij nieuwbouw. Wij realiseren de ambitie dat alle nieuwbouwprojecten geen aansluiting meer krijgen op het aardgas.
  • Wie zijn of haar huis wil verduurzamen, maar daar geen geld voor heeft, kan tegen gunstige voorwaarden een gemeentelijke subsidie/lening krijgen. We hebben daarvoor een verduurzamingsfonds.
  • In het bestek van bouwprojecten in de gemeente Kapelle nemen eisen op over het groen in de (gemeenschappelijke) tuinen.
  • We stimuleren bewoners om hun regenwater op hun eigen terrein af te voeren door bijvoorbeeld minder tegels te gebruiken, meer groen te planten, of door de regenpijp niet naar de riolering te leiden, maar naar eigen grond of regenton.